Kiekvienais metais savikontrolės tikslais Nacionaliniam maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo institutui pateikiame medaus mėginį jo kokybei nustatyti. Labai džiaugiamės ir didžiuojamės gautais tyrimų rezultatais. Algirdo medus – aukščiausios kokybės! Tai puikiausias nuoširdaus ir kruopštaus darbo bei investicijų į bitininkystę įvertinimas. Gautu tyrimų protokolu norime pasidalinti su jumis.
Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba yra nustačiusi medaus organoleptinės savybės ir kokybės reikalavimus, kuriuos visus galite rasti paspaudę čia. Pagal šiuos reikalavimus vartoti skirtas medus turi atitikti šiuos sudėties kriterijus:
- Drėgmė – ne daugiau kaip 20%. Vandens kiekis meduje apibūdina jo brandumą ir išlaikymo savybes. Algirdo medaus drėgmė – 16,3%.
- Diastazės aktyvumas (pagal J. E. Šadės metodą) bendras kiekis – ne mažiau kaip 8 vienetai. Šis rodiklis yra vienas iš svarbiausių rodiklių patvirtinantis medaus natūralumą. Algirdo medaus vasarinio diastazės aktyvumas net 25,4 vieneto.
- Hidroksimetilfurfurolo bendras kiekis – ne daugiau kaip 40 mg/kg. Jeigu rodiklis viršijamas tai parodo, kad buvo neužtikrinamos medaus saugojimo sąlygos ko pasėkoje yra vykęs gliukozės ir fruktozės skilimas, dažniausiai dėl aukštos temperatūros poveikio. Kitais žodžiais tariant – šis parametras parodo, ar medus nebuvo kaitintas. Algirdo medaus hidroksimetilfurfurolo bendras kiekis – mažiau nei 1,2 mg/kg.