Šiltajam sezonui artėjant į pabaigą nepraleiskite progų pasimėgauti likusiomis šiltomis dienomis. O geriausia tai daryti soduose, gamtoje prie ežerų ar miško stovyklavietėse mėgaujantis maistu, keptu ant žarijų. Norėtume su jumis pasidalinti savo mėgstamiausiu receptu – ant žarijų kepta vištiena, marinuota meduje. Kepant mėsa įgaus bronzinį atspalvį, o valgydami jausite lengvą ir malonų medaus saldėsį.
Patiekalui reikės:
- 1 kg vištienos (krūtinėlių filė arba nukaulintų kulšelių);
- druskos (pagal skonį);
- kvapniųjų pipirų;
- poros česnako skiltelių;
- žiupsnelio kmynų;
- 4-5 šaukštų medaus.
Paruošimas: vištieną supjaustome pageidaujamo dydžio kepsneliais ir marinuojame apibarstydami druska, pipirais, česnako skiltelėmis arba česnako granulėmis, kmynais. Visi prieskoniai dedami pagal skonį. Jei mėgstate aštriau, marinuokite mėsą dedami daugiau savo mėgstamų prieskonių. Nebijokite eksperimentuoti ir pasikliaukite savo virtuvės intuicija!
Prieskoniuose užmarinuotą mėsą paliekame pastovėti 8 valandas. Po to ištirpiname 4 – 5 šaukštus medaus ir užpilame ant pamarinuotos mėsos. Medų į vištieną galite įtrinti – bus intensyvesnis skonis. Šitaip mėsą meduje dar paliekame 4 – 5 valandoms, o tuomet jau kepame ant grotelių. Skanaus!
P.S. Ruošiant mėsą nebūtina griežtai skaičiuoti valandas, galite daryti paprasčiau: iš vakaro pamarinuokite vištieną prieskoniais, atsikėlę ryte – užpilkite medumi ir pietums jau galite kepti.