Kokių higienos reikalavimų laikomasi sukant medų?

Sukant medų laikomasi visų higienos reikalavimų, patvirtintų Valstybinės Maisto ir Veterinarijos Tarnybos. Medus sukamas atskirose, tam pritaikytose patalpose, kurios įrengtos pagal Valstybinės Maisto ir Veterinarijos Tarnybos reikalavimus, jos yra reguliariai tikrinamos.

Visi įrankiai ir taros, kurios turi sąlyti su medumi ir kitais bičių produktais, yra pagamintos tik iš maistinio nerūdijančio plieno. Laikantis reikalavimų, taikomų Nacionalinės kokybės produktams, sąlyti su medumi turinti tara valoma ir dezinfekuojama tik karštu vandeniu ir vandens garais. Bitininkystės įrankių, kurie naudojami aviliuose, dezinfekcijai naudojama ugnis.

Sukant medų visi asmenys, dalyvaujantys medaus sukimo procese, dėvi vienkartinius apsauginius kombinezonus, gumines pirštines, burnos ir plaukų kaukes.

Išsuktas medus yra perkošiamas per dvigubus nerūdijančio maistinio plieno sietus.