Algirdo medaus tyrimų rezultatai

Kiekvienais metais savikontrolės tikslais Nacionaliniam maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo institutui pateikiame medaus mėginį jo kokybei nustatyti. Labai džiaugiamės ir didžiuojamės gautais tyrimų rezultatais. Algirdo medus – aukščiausios kokybės! Tai puikiausias nuoširdaus ir kruopštaus darbo bei investicijų į bitininkystės įrangą įvertinimas. Gautu tyrimų protokolu norime pasidalinti su jumis.

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba yra nustačiusi medaus organoleptinės savybės ir kokybės reikalavimus, kuriuos visus galite rasti paspaudę čia. Pagal šiuos reikalavimus vartoti skirtas medus turi atitikti šiuos sudėties kriterijus:

  • Drėgmė – ne daugiau kaip 20%. Vandens kiekis meduje apibūdina jo brandumą ir išlaikymo savybes. Algirdo medaus drėgmė – 18%.
  • Rūgštingumas – ne daugiau kaip 50 miliekvivalentų kilograme. Jeigu šis rodiklis viršijamas, tai rodo meduje vykstantį rūgimo procesą. Tokiame meduje atsiranda putos ir dujų burbuliukai, jaučiamas specifinis kvapas ir prieskonis. Algirdo medaus rūgštingumas –  vos 11,02 miliekvivalentų kilograme.
  • Diastazės aktyvumas (pagal J. E. Šadės metodą) bendras kiekis – ne mažiau kaip 8 vienetai. Šis rodiklis yra vienas iš svarbiausių rodiklių patvirtinantis medaus natūralumą. Algirdo medaus diastazės aktyvumas net 47,5 vieneto.

 

Algirdo medaus tyrimai 2017