Medus – sausai odai drėkinti

Ar žinojote, kad dar nuo Kleopatros laikų kilmingos moterys maudynėms naudodavo pieno ir medaus mišinį? Ko gero retas iš mūsų dabar galėtume sau leisi pieno ir medaus vonias, tačiau pieno ir medaus veido kaukę pasidaryti galėtume kiekvienas.

Medus turi puikių drėkinamųjų savybių, todėl puikiai tinka sausai odai. Pamirškite įprastas drėkinamąsias kaukes – jums tereikia sumaišyti 2 šaukštus medaus su 2 šaukšteliais pieno ir pasitepti veidą bei kaklą. Jeigu gauto mišinio kiekio nepakanka – pasigaminkite daugiau, tik pasistenkite išlaikyti tokias pat proporcijas. Tokią pieno ir medaus drėkinančią kaukę laikykite apie 15 minučių. Po to nusiplaukite veidą šiltu vandeniu. Kai medaus ant odos nebeliks apsišlakstykite veidą keliomis rieškutėmis šalto vandens – vandens temperatūros kontrastas atgaivins odą, suteiks skruostams natūralaus raudonio.

Senovės lietuviai pirtyje odą po pirties įtrindavo medumi. Pasirodo, jie taip gydydavo išsausėjusią odą. Suskilinėjusios rankos ar alkūnės pasitaiko daugeliui, ypač rudenėjant tai pajaučia žmonės, turintys iš prigimties sausą odą. Kad to išvengtumėte, sumaišykite 1 šaukštelį medaus su 1 šaukšteliu alyvuogių aliejaus. Gautu losjonų pasitepkite delnus, alkūnes, pėdas ar kitas itin išsausėjusias vietas. Nepamirškite po 15 minučių nusiplauti, nes per ilgai palaikius gali pradėti dirginti. Taip pat galite į gautą losjoną įlašinti kelius lašus citrinos sulčių – jis bus itin malonaus kvapo.